Vissza az elektrONline címlapjára !

Ha valamilyen készülék építése, vagy javítása közben tanácsra, segítségre lenne szüksége, küldje el Távjavítás üzenőtáblánkra !

<< Vissza az előző listához <<         >> Új téma indítása >>

Teljes lista megjelenítése
a legfrissebektől kezdve

434936
Whirlpool AWE 7516/1 "Tisztítsa meg a szivattyút"

Az eddig feltett összes kérdés címében
vagy tartalmában kereshetsz:


 

 

címlap >> Távjavítás üzenőtábla

Zoltán:
2011.01.31
  10:28:13
Sziasztok.
Az a furcsa problémám lenne, hogy a címben leírt típusú mosógép centrifugálás előtt leáll és világítani kezd a "Tisztítsa meg a szivattyút" jel (ez a textil, vagy hármas kereszt jel). Ugye a leírásban az szerepel, hogy nézzem meg a leeresztő tömlőt, leszedtem megtisztítottam, nézzem meg a szivattyút, ugye ha minden igaz akkor elől egy kis ajtó mögött van, azt is megtisztítottam, de a jelenség ugyan úgy fennáll. Esetleg van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
10ből 1szer lehet vele centrizni, hibakódot nem ír. Nincs megcsavarodva a leeresztő tömlő se, a gépen kívül eső része eldugulva sincs.
Előre is köszi a válaszokat, ötleteket.
Dagobert bácsi:
2011.01.31
  10:47:16
Szia!Konkrétan tapasztalatom erre a tipusra,erre a hibára nincs amit említesz,De...pl van az FL 5103-as elöltöltős Whirlpool ha jól rémlik,sokáig cumiztatott.Mindíg egy ponton megállt,nem lépett tovább.Igen,mert figyeli az ürítés idejét is,új szivattyúval tökéletesen dolgozik,pedig előttem programkapcsoló hibát diagnosztizáltak.Egyébként forog a szivattyú,ürít a géped? Dugulás lehet az üst alatti vastag cső fölött is.egy bilincs fogja vedd le szerintem.Pénzérme is úgy be tud illeszkedni a szivattyúház csatlakozásába,hogy alig lehet észrevenni.
Zoltán:
2011.01.31
  11:13:59
Néha ürít, néha nem. De dolgozni dolgozik, szóval hang alapján megy, de a centrizés előtt leáll, és gyakorlatilag marad benne víz is bőven. Van amikor átkapcsoltam leeresztésre és leeresztette. De ez esetek töbségében nem. Ezért furcsa nekem egy kicsit ez a hiba.
Arra tippeltem én is, hogy valami belső cső vagy ilyesmi van eldugulva, de háta tudnak a mesterek mondani valami okosat.
Köszönöm egyébként :)
Takács Csaba:
2011.01.31
  19:06:57
Szia!
Halgass "Dagobert" kollégára! Szerintem is egy szivattyu csere megoldja a problémát. Ezek az ujfajta szivattyuk ha már eléggé kopottak ugy csinálnak, hogy egyszer megy, egyszer nem, aztán végleg megállnak. Üdvözlettel:Csaba
Zoltán:
2011.01.31
  20:39:15
Köszönöm a segítséget. Esetleg van tippetek, hogy hol lehet Budapesten elfogadható áron hozzájutni ilyesmihez?


Ehhez a témához már több mint 30 napja nem érkezett hozzászólás, így lezárásra került.